-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:17199 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

در آيه 23 و 24 سوره كهف خداوند به پيامبر امر مي كند كه هرگاه آن حضرت گفت كه كاري را انجام خواهد داد ، بايد « ان شاءالله » بگويد؛ و اگر فراموش كرد ، هر وقت به ياد آورد بگويد . آيا اين امر با عصمت رسول الله « ص » منافات ندارد ؟
در توضيح اين آيات دو نظر در ميان مفسران وجود دارد :
1 . اين آيات ، گرچه در ظاهر ، رسول الله « ص » را مورد خطاب قرار داده اند؛ ليكن در واقع مسلمانان مخاطب بوده ، مصداق ضرب المثل « به در گويم تا ديوار بشنود » مي باشند . بنابراين توضيح ، مورد خطاب قرار دادن رسول الله « ص » تنها براي تعليم به مسلمانان بوده است .
2 . برخي از مفسران پيشين رسول الله « ص » مخاطب حقيقي اين آيات است . و فراموشي انبياء ، از جمله رسول الله « ص » آنجا كه به شأن هدايت و تبليغ آسيبي برساند ، درباره آنان جايز است . به عبارت ديگر نسيان و فراموشي در احكام در انبياء جايز نيست به خلاف فراموشي موضوعاتي كه ارتباطي با احكام ندارد . چنين نسياني درباره انبياء جايز است و باعصمت آنان منافاتي ندارد .
{P - تفسير نمونه ، ج 5 ، ص 290و ج 12 ، ص 390 . P}

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.